Legyél buszsofőr a mobilodon

Egyszerű kíváncsiságból, időközönként megnézem hogy milyen platformra mely alkalmazások a legnépszerűbbek. Ritkán lepődök meg, hiszen a legnépszerűbbek között mindig ott van Messenger, Viber, Facebook stb. Nem is ez után érdeklődöm, hanem inkább “valami új” trendet figyelek.

Például ugye ott volt annak idején a Pou mánia. Nem sok olyan Androidos eszköz lapult a zsebekben-táskákban amin ne lett volna feltelepítve. Persze a többi platformon is megjelent így vagy úgy valami hasonló. Például a Windows Phone a maga Mou-jával építette be a WP-s felhasználókban ezt az űrt. Bár jelenleg is nagyon nagyon népszerű a Pou de már “csak” a 15. legnépszerűbb alkalmazás a Google Play-ben.

Az említett “új trend” a buszsofőrködés. Igen, jelenleg a 3. legnépszerűbb alkalmazás összetettben a Play-en, a játékok között pedig az első. Konkrétan a Bus Simulator 2015-ről van szó. Persze nem az egyetlen ilyen jellegű játék, itt megnézheted hogy van még egy pár. Az Apple és a Windos Phone felhasználók is tudnak buszsofőrök bőrébe bújni.

bus

Nem hiszem hogy megjósolható, vagy bármiből is kitalálható hogy mi lesz a következő alkalmazás ami ott lesz szinte minden mobil eszközön. Fontos hogy jó legyen az ötlet, maga program jól össze rakott legyen, és még sok minden más is nagyon fontos, de a fejlesztők is tudják hogy ez nem minden, kell az a “szerencse” is. Hiszen ki gondolta volna hogy egy űrlény (…vagy mi, Pou) ilyen sok zsebbe beköltözik, vagy hogy most éppen mindenki buszsofőr szeretne lenni?! Kíváncsian várom mi lesz a következő “őrület”.